Kuopion seudun nukkiskerhon kesäretki Forssaan ja Hankasalmelle oli tänään. Lähdimme liikkeelle aamulla klo 4.30 Siilinjärveltä (Liisa oli lähtenyt Pielavedeltä jo melkein tuntia aikaisemmin) ja palasimme illalla klo 21. Tähän väliin mahtui aivan ihana minitäytteinen päivä tosi mukavassa seurassa, kilometrejä tuli lähemmäs tuhat!

Vaikka se oli automatkana aika pitkä yhdelle päivälle, niin ei yhtään väsyttänyt, kun sai minihörhöillä matkatkin täysillä, eikä kukaan esittänyt, että jos vaihdettaisi puheenaihetta, niin kuin oman perheen kanssa aina jossakin vaiheessa käy. Meitä oli neljän kerholaisen porukka koolla.

Matka suuntasi siis ensin Forssaan, jossa kävimme shoppailemassa Nukkekoti ja Lelussa, kangaskaupassa ja kirpparilla.

Sen jälkeen Maria vei meidät kotiinsa katsomaan Väinölää. Oli elämys nähdä talo livenä, ei valokuvista kuitenkaan koskaan saa asioista täyttä käsitystä. Tässä siis Väinölä:

665709.jpg

Ja koska Tavikset ovat niin pientä porukkaa, mahtuivat he hyvin mukaan remontin keskeltä kesälomareissulle Väinölään sukulaisia tapaamaan. Tässä ihastellaan porukalla Väinölän vauvaa:

665686.jpg

Tuhannet kiitokset Maria ja Esa, että saimme käydä teillä vierailulla!

Paluumatkan pääkohde oli Hankasalmella, Villa Mathildassa Nukkekodit kesälomalla -näyttely. Olin jo nähnyt näyttelyn viikko sitten, kun olin sitä pystyttämässä, mutta kyllä oli mukava käydä uudestaan katsomassa ja juttelemassa talon emännän - Maria hänkin - kanssa. Tässä vielä yksi kuva näyttelystä:

665670.jpg

Ja mitä sitten shoppailin? No vaikka mitä! Olo on taas kuin jouluna.

Askarteluvälineitä- ja tarvikkeita:

665683.jpg

Kartanoon pari itämaista mattoa, karttapallon ja kellon:

665680.jpg

Taviksille laseja, ruokailuvälineitä ja leivänpaahtimen. Vaaleanpunaiset kahvikupit sain Kirsiltä:

665688.jpg

Tavikset saivat myös kylppärin kalusteet:

665689.jpg

Nämä kalusteet ovat puolestaan 1:24 mittakaavassa ja odottavat nyt seinällä koriste-esinelokerossa sitä päivää, kun joskus teen niin pienen mittakaavan talon:

665692.jpg

Kirppikseltä löysin tämmöisen pienen lasisen kanan. Mittatikku unohtui, mutta on muutaman sentin levyinen. Ajattelin tehdä alaosaan kukka-asetelman Kartanon terassille:

665678.jpg

Ja vielä sokerina pohjalla Villa Mathildasta ostin Railin tekemiä virkkauksia (minulta kun virkkaaminen ei tunnetusti suju):

665682.jpg

Nyt pitää lähteä nukkumaan, on jo pian parikymmentä tuntia pyörähtänyt samoilla silmillä, joten kyllä uni nyt jo varmaan maistuu. Olotila on mukavan reissun jälkeen jo pikkuisen väsynyt, mutta onnellinen! Kiitos vielä mukavasta matkaseurasta mukana olleille!